Årsresumé 2011

    2011-12-31 12:25:00           Dear diary
Idag är det sista dagen på året 2011. Ett år som kanske inte började så bra för min del,  men som slutade på bästa tänkbara sätt! :) Har nu knåpat ihop ett inlägg med vad som skett under det här året som gått, och jag måste säga att det varit bra att man haft bloggen att gå tillbaka och läsaman glömmer verkligen bort saker.

Försökte även hitta lite bilder som jag tagit varje månad. Men hittade inga från Februari eller Maj? Vettetusan vart de tagit vägen? Det får gå ändå! :)Firade in det nya året i Vemdalen, en tradition vi haft. Det var jag, Marcus, Niklas, Lena, Karin & Christian. Hade några riktigt härliga dagar där uppe. Och nyårsafton 2010/2011 var sista gången som jag festade till det riktigt ordentligt innan jag blev gravid.

En sak som också är lite rolig är att alla vi tre par som firade nyår tillsammans blev gravida under året som gått. Jag och Marcus fick Vera i November. Niklas och Lena hade tid nu den 27/12 (men än har det inte kommit någon bebis vad jag vet) och sen har vi Karin och Christian som ska ha barn i början på Februari 2012!
Började det nya året med några dagars jullov. Jag pluggade ju då, Grafisk Design & Kommunikation på Idévärlden här i Bollnäs. Sen fortsatte pluggandet och vad jag minns så var det ganska så mycket i att plugga och göra i skolan när vi kom tillbaka efter ledigheten.

En annan sak som jag kommer ihåg från Januari var att det var en jäkla massa snö, och kallt! :) Sen fick jag även äran att hjälpa KAN DEE med hennes bloggdesign. Vilket var väldigt kul då jag följt hennes blogg ett tag och verkligen gillar det hon gör. Idag har hon dock en ny design på bloggen så ni inte tror att det är jag som gjort den :)I slutet på 2010 hände det en hel del riktigt jobbiga saker. Jag slutade även att jobba och började en utbildning, en utbildning som jag blev mer och mer osäker på om den var rätt för mig ju längre tiden gick. Kände mig totalt oinspirerad och med allt som hände runt omkring så blev det för mycket. Men istället för att stanna upp och avbryta i tid så körde jag på tills jag gick in i väggen eller något :/

Efter att ha varit hemma från skolan i två veckor så bestämde jag mig efter mycket om och men att hoppa av utbildningen. Vilket kändes tråkigt såklart, men ändå rätt. Så för mig är Februari mest förknippat med ett enda stort kaos.Det bästa under den här månaden var att Vera kom till! :) Alldeles i början på månaden, vilket jag dock inte fick veta förrän den 19/3 då mensen var fyra dagar sen och jag gjorde ett graviditetstest, eller ja... två :P

Minns den dagen så väl. Det var en lördag och jag gjorde testet typ 06:30 på morgonen, trodde inte att jag var gravid eftersom det kändes som att mensen skulle komma närsomhelst, men jag tänkte att det var lika bra att ta ett så att man vet. Och jag blev både glad, chokad & lycklig när plusset visade sig på stickan!Bilder från Mars.


Sen fick jag även en väldigt trevligt samtal från jobbet jag arbetade på innan jag började studera. De undrade om jag ville komma och börja jobba där igen, och det samtalet kunde inte komma mer lägligt. Självklart ville jag det! :) Så denna månad började jag arbeta igen och jag tyckte det var så jäkla skönt. Att få lön igen och få tillbringa dagarna bland folk som man trivs med.I April så låg bloggen på is. Började bli rejält illamående & trött runt vecka 6 så när jag inte jobbade så vilade jag mest och tog det lungt. Jag fyllde 26 år den 9/4 och den dagen berättade vi även för mina och Marcus föräldrar att vi skulle få barn, då var jag i vecka 8. Även våra syskon och mor & far-föräldrar fick veta att det skulle komma en liten bebis i slutet på November.Bilder från April.


Påsken firades i vår stuga i Vemdalen. Ville dock inte åka snowboard eller skidor då jag var rädd för att ramla, haha. Man är ju lite orolig sådär i början av graviditeten :P

I slutet på den här månade berättade jag även för mina närmsta vänner (Hanna, Elin & Ida) att jag & Marcus skulle få barn.Det var en härlig vår! Mitt gravidillamående minskade även en del efter den 13:e veckan, även om det aldrig försvann helt och hållet under min graviditet. Så det var skönt att få må lite bättre. Magen började även synas lite vilket jag tyckte var kul. Så jobbigt att gå runt och vara gravid utan att det syns, haha!

Annars jobbade jag om dagarna. Tog det lungt om kvällarna eftersom jag var ganska så trött. Ja, sen minna jag inte så mycket mer av vad som hände i Maj. Blir så när man inte bloggar och uppdaterar! :PDå tog jag tag i bloggen och började att blogga igen. Och i det HÄR inlägget gick jag även ut och berättade för er bloggläsare att jag var gravid. Då var jag i vecka 18 och vi hade varit på rutinultraljud och fått se vår lilla bebis för första gången. Och för mig var det viktigt att se att allt var okej innan jag gick ut med det offentligt eller vad man ska säga :PBilder från Juni 2011.


Midsommar firades i Knåda och det blev en lugn tillställning för min del. Självklart regnade det dagen till ära men det gick bra ändå. Det där med regn på midsommar är ju mer en regel än ett undantag. Vet att jag även tyckte att det var lite jobbigt att vara på en fest där alla utom jag själv var berusad. Kände mig trött & tråkig. Sen i efterhand fick jag veta att även Karin var gravid just då, men hon var ganska så tidig i sin graviditet så hon drack alkoholfritt vin och jag trodde hon var lika full som de andra, haha! :)

Började även att fotografera min växande mage i Juni då det började att synas att man var gravid.Fick semester! Och gud så skönt det var. Eftersom jag pluggade i början av året så hade jag ställt in mig på en sommar full med jobb, men när jag fick komma tillbaka till SNA Europe i Mars så löste det sig så att jag kunde ta ut lite semester ändå. Och det tackar jag för!Bilder från Juli 2011.


Det blev en lugn semester och vi höll oss här hemma i krokarna. Var på stranden, träffade goda vänner, grillade, kollade på film & hade det mysigt. Gjorde även mitt första besök på Axmar Brygga.

Hade en väldigt bra & lugn sommar.Fick ett lite tråkigt besked på jobbet. Hade anställning till och med den sista september, men på ett möte fick vi veta att vi som var visstidsanställda skulle tvingas sluta redan den nionde september. Vi hade nog alla hoppats på att få förlängt men då det var lite jobb fick vi sluta tidigare istället.

För min del var det ganska okej, då jag nu fick möjlighet att vara "ledig" i några veckor innan förlossningen och innan bebisen kom. Fast jag ville gärna jobba så länge som möjligt. Nu så här i efterhand hade jag tur som fick sluta tidigare eftersom jag fick foglossning och med all säkerhet nog inte hade klarat av att jobba de sista veckorna av min graviditet.Bilder från Augusti.


Men i Augusti mådde jag fortfarande bra och kunde ta långpromenader och röra mig som vanligt, nästan. Magen hade ju växt en del men den var fortfarande inte i vägen. Jobbade min sista dag på SNA Europe & fick gå hem. Väl hemma hade jag ändå fullt upp med saker som jag ville hinna göra innan bebisen skulle komma. Städade en massa och fixade sådant som jag kanske inte skulle ha tid med sedan. Sen umgicks jag med vänner och bara tog det lungt om dagarna.Bilder från September.


Köpte mig en iPad2 och fick träffa lilla Ebbe för första gången, två höjdpunkter under September månad :) Även min vän Emma från Stockholm kom och hälsade på här i Bollnäs.Forsatte med pysslandet här hemma. Började även att känna av foglossningen ganska så mycket. Vardagliga saker som att klä på sig, gå ner och handla, gå i trappor osv blev lite jobbigare än vanligt. Spenderade dagarna som sagt med att fixa och dona här hemma, hälsa på vänner och familj. Vi hämtade även hem barnvagnen som vi köpte på Barnens Hus.Bilder från Oktober.


Måste säga att det var väldigt lyxigt att få göra så den sista tiden. Tycker synd om dem som måste jobba hela graviditeten ut och har ont :/ Själv fick jag gå hemma och mysa. Och jag kunde vila så myckeyt jag ville den sista tiden, även om jag var dålig på det :PDen bästa månaden på hela året! :) Måste säga att det kändes lite konstigt när vi gick in i November månad och visste att i slutet av den här månaden så skulle jag & Marcus vara föräldrar, om jag inte skulle gå över tiden vill säga. Men jag hade en känsla i kroppen att bebis skulle titta ut lite tidigare, tror det var därför det var full fart på mig då jag kände att jag ville hinna klart med alla småsaker innan.

Den här månaden ökade även besöksantalet på bloggen rätt så rejält :) Antar att många var nyfikna att se när bebisen skulle titta ut.Bilder från November.


Och så kom dagen, dagen då vi äntligen skulle få träffa vår dotter/son. Den 17/11 åkte vi in till förlossningen i Hudiskvall och tidigt på morgonen den 18/11 föddes vår lilla dotter Vera. Den absoluta höjdpunkten på hela året. Ja, i hela mitt liv faktiskt! Det är det absolut bästa som har hänt mig.Har varit en väldigt mysig månad. Vi har fått börja vårt liv som föräldrar och njutit av att lära känna vår lilla dotters som tagit upp den mesta av vår tid. Har även haft mycket besök den här månaden, vilket varit trevligt. Julen har kommit och gått och jag har mått oförskämt bra sedan förlossningen. Varit pigg och inte haft speciellt ont.Bilder från December.


Vi har umgåtts med nära och kära och bara njutit av vardagen som helt plötsligt känns så mycket mer värdefull nu. Och ikväll ska vi fira av detta år hemma hos Karin och Christian i Edsbyn. Ser fram emot det! Och i år blir det nog den lugnaste nyårsaftonen på vääääldigt många år :P